S. ANTONIJA KLIŠANIN OBNOVILA SVOJE ZAVJETE

.

Jučer je kako prenosi Novicijat Franjevačke provincije Bosne Srebrene Livno, u kapelici družbe Školskih sestara franjevki Krista Kralja bosansko-hrvatske provincije prečistog Srca Marijina u Livnu naša Mišanka s Antonija Klišanin obnovila svoje zavjete.

Na dan Gospodnji, 1. rujna 2024. godine u samostanskoj kapelici družbe Školskih sestara franjevki Krista Kralja bosansko-hrvatske provincije prečistog Srca Marijina u Livnu proslavili smo svečanu liturgiju koju je predvodio fra Zdenko Frljić – meštar novaka na Gorici.

Liturgija toga dana bila je posebno lijepa i svečana jer je u njoj uslijedio obred obnove evanđeoskih zavjeta sestre Antonije Klišanin.

Potaknut riječima psalma kojeg je otpjevao novak fra Ilija Bilanović – ‘Slušaj kćeri i pogledaj i prikloni uho svoje!’ – fra Zdenko je istaknuo bitnoću i važnost slušanja i razlučivanja Božjeg glasa u ovome bučnom i nemirnom svijetu, a uz sve to, uputio je ohrabrujuće i poticajne riječi mladoj sestri. Također je podsjetio sestre na njihove zavjete, na razlog i poslanje zbog kojeg su ovdje na svijetu – da budu produžena ruka Gospodnja preko koje će ljudima donositi radost, ljubav, mir, pomoć i mnoge druge stvari.

Nakon prigodne homilije s. Antonija je pred magistrom s. Ivanom Pavlom Dominković te u nazočnosti predstojnice s. Anđelke Jukić i drugih sestara obnovila svoje zavjete.

U sabranom zajedništvu molili smo za našu sestru Antoniju ali i za sva nova duhovna i redovnička zvanja.

Novaci su posebno biranim prigodnim čitanjima i pjesmama, pjevanjem, sviranjem i ministriranjem doprinijeli ljepoti liturgije.

Nakon završnog blagoslova uslijedilo je čestitanje i zajedničko fotografiranje, a druženje se nastavilo u blagovaonici.

Sestri Antoniji ostalo je još “par koraka” do svečanih tj. doživotnih zavjeta. Na tome putu želimo joj mir i ustrajnost! Želimo joj da nikada ne posustane od svoga puta i da u njoj odjekuje ono Božje: U dlanove sam te svoje urezao i ti si moja!

FOTOGRAFIJE

Izvor: Novicijat Franjevačke provincije Bosne Srebrene.