POSTAVLJANJE KIPA SV. IVANA KRSTITELJA NA SVEKAR VODU

Kao što je bilo i obećano, od EKO udruge „Svekar Voda Miši“, obećanje se i ispunilo, tako da je dana, 21. prosinca 2009. godine na izvor „Svekar“ postavljen kip sv Ivana Krstitelja na ponos cijelome selu, općni a i šire i s pravom možemo reći da je ovo povijesni dan za selo Miše.

Kip sv. Ivana Krstitelja rad je akademskog kipara Ante Jurkića iz Zagreba. Prema riječima kipara Ante Jurkića, kip je radio 7 do 8 mjeseci, a visina kipa sv. Ivana je 312 cm. Kip je izliven u bronci u ljevaonici Akademskih likovnih umjetnosti u Zagrebu čiji je ravnatelj mr. Željko Mačešić nazočio i samom postavljanju kipa na Svekra vodi u Mišima. Uz akademika Ante Jurkića, mr.Željka Matešića, Branka Miloložu i Ivana Pavlinovića iz Zagreba su došli i njihovi prijatelji koji su im bili velika podrška u radu i dovoženu kipa do njegova odredišta Dino Budić, Branko Orek i Mika.

Uz fizičku pomoć Ivice, Pere, Martina i Ivana (krstića) Milolože, te uz pomoć auto dizalice Joze Ivančića (Šekija) kip je oko 13 sati postavljen na Svekar vodu u Mišima.

Oko 14 sati u bistrou „Lucijano“ u Mišima poslužen je ručak za goste iz Zagreba i sve one koji su na -10°C pomogli postavljanju kipa na Svekar vodu. Poslije ručka predsjednik EKO udruge Svekar voda Ivan Miloloža (krstin) zahvalivši se svima uručio je prigodne darove gostima iz Zagreba, darovavši im sireve “Puđa” koji se proizvode u našem selu.

FOTO ALBUM