IVAN ŠUĆA PO STOTI PUT DAROVAO KRV

 

Dobrovoljni darivatelji krvi su nacionalno bogatstvo svake zemlje.
Crveni križ Federacije BiH svake godine organizira susrete dobrovoljnih darivatelja krvi. Kao simboličnu zahvalu dobrovoljnim darivateljima krvi, Crveni križ Federacije BiH dodjeljuje i priznanja za pokazanu humanost- Zlatni znak (plaketu, za darivatelje koji su dali krv 100 i više puta), te Srebrnu plaketu (darivateljima koji su dali krv 50 i više puta, a manje od 100 puta).

Ovoga puta zlatnu nagradu dobio je Ivan Šuća iz Miša (Livno) koji je do sada darovao krv točno 102 puta i kako kaže nema namjeru prestati. Ivan je prvi put darovao krv davne 1985 godine, a redovito daruje krv svake godine i to najmanje dva, tri puta godišnje.

Od 2007. godine do 2016. godine, Crveni križ Federacije ukupno je dodijelio 149 priznanja Zlatni znak i 969 priznanja Srebrna plaketa. U skladu sa Pravilnikom o priznanjima Crvenog križa Federacije BiH, priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi za broj davanja manji od 50 dodjeljuju organizacije Crvenog križa kantona, grada i općine.

Čestitka i veliko hvala našem Iveku (Ivanu Šući) kao i svim dobrovoljnim darivateljima kao i dobitnicima zahvalnica i priznanja – neka vaš primjer bude inspiracija budućim generacijama darivatelja – istinska briga za svog bližnjega.