JOSIP IZ ZAGREBA KRENUO PJEŠICE NA “ZAVIT” U MEĐUGORJE

Danas rijetko možemo naići na neke osobe koje čine neke zavjete, a posebno one koji pješače hodočaste na različita mjesta u određene dane u godini da bi zadobili određenu milost od Gospodina ili kao zahvalu za dobivenu milost. Mišani su oduvijek znali hodočastiti, posebno su s mnogo ljubavi hodočastili u Sinj, Vepric kod Makarske a u zadnje vrijeme u Međugorje.

Danas imamo primjer jednog hodočasnika iz Miša kod Livna, koji je trbuhom za kruhom otišao u Zagreb, a koji nije zaboravio ono najvažnije što je mogao naučiti od svojih roditelja, i što mu je urezano u srce, a to je ljubav prema Bogu i ljubav prema domovini.

Da skratimo sve ovo i predstavim vam osobu koja je zaslužila ovaj članak o hodočašću, a on je Josip Klišanin.

Josip  je na blagdan Gospe od Anđela 2. kolovoza krenuo pješice na zavjet  iz Zagreba u Međugorje.  To 500-tinjak kilometara najvećim djelom asfaltnog puta koji po ovoj vrućini nije ni malo lak,  ali Josip je siguran da će ga na tom putu pratiti zagovor nebeske Majke Kraljice mira.  Ovo nije prvi put da Josip ide na zavjet u Međugorje, dok je bio u Mišima hodočastio je 12 puta pješice u Međugorje, iz Zagreba ide drugi put, zanimljivo je to da na put dug 500 kilometara ide sam.

Sa sobom nosi najpotrebnije stvari i krunicu, a najvažnije mu je to što sa sobom nosi pismo (preporuku) župnika  don Ante Vasilja iz Svete Mati Slobode da može prespavati po župama gdje ga zatekne noć.

Josipu želimo sretan put i da dođe na cilj sa što manje žuljeva i preporučujemo ga u vaše molitve.