Momčad Pavlinović-Hajduk pobjednik najvećeg iseljeničkog turnira u Mišima na Buškom blatu

Pobjednik osmog po redu turnira prezimena sela Miši na Buškom blatu je momčad Pavlinovići-Hajduk. Pavlinovići-Hajduk su nakon izvođenja udaraca s bijele točke pobijedila momčad svojih prezimenjaka Pavlinovića (iz gornji i srednjih Miša) i po prvi put osvojila pobjednički pehar tog jedinstvenog turnira koji okuplja Mišane iz zemlje i inozemstva prenosi fenix-magazin.de

U polufinalinim utakmicama Pavlinovići-Hajduk su zgoditkom u posljednjoj minuti pobijedili momčad Puđa sa 1:0 dok je u drugoj polufinalnoj utakmici momčad Pavlinovića pobijedila momčad Miloloža DG sa 3:2.

Paralelno s turnirom miških prezimena i zaselaka, na istom igralištu,  na Livadicama ispod Svekar vode, je igran i županijski turnir Herceg-bosanske županije, na kojem je pobjednički pehar osvojila momčad KB Goge koja je u finalnoj utakmici pobijedila Rustikanu-Mandek sa 7:3. 

Finalne utakmice je pratilo nekoliko stotina gledatelja, uglavnom stanovnika sela Miši koji osim u Mišima žive ili rade u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, Americi, … ali i u Zagrebu, Splitu, Trogiru, Osijeku i Đakovu.

Oba turnira su i ove godine imao humanitarnu notu. Sav prihod od turnira namijenjen je za liječenje u prometnoj nezgodi njihova stradalog sumještanina Joze Klišanina, koji je i uručio pobjedničke pehare najboljim momčadima i pojedincima. Na turniru prezimena i zaselaka sela Miši za najboljeg vratara proglašen je Josip Pavlinović iz pobjedničke momčadi Pavlinovići-Hajduk dok je najbolji strijelac turnira Niko Klišanin iz momčadi Klišana.

Fenix-magazin/MD

 

USKORO FOTO ALBUM