POMOZIMO JOZI KLIŠANINU DA PROHODA

jozo klisanin

Jozo Klišanin (24) je mladić iz sela Miši s Buškog Blata, za čiju je tužnu sudbinu hrvatsko iseljeništvo čulo još krajem prošle godine, kada je Fenix donio njegovu priču, a iseljeništvo odlučilo pomoći.

Podsjetimo, Jozo Klišanin je 28. srpnja 2015. godine doživio tešku prometnu nesreću na magistraloj cesti Livno -Tomislavgrad u mjestu Smričani.  U nesreći mu je nagnječena moždina u kralježnici, pa ne osjeća noge.

jozo klisaninNakon dužeg liječenja na KBC u Firule u Splitu,  liječnički tim je preporučio daljnju rehabilitaciju u Krapinskim toplicama koja će trajati više od godinu dana. Troškovi liječenja iznose  oko 26 000 kuna ili 3500 eura mjesečno.

Jozina je obitelj pokušala sama prikupiti novac. Mislili su da će moći sami pokriti sve troškove,  pokušali izbjeći otvaranje kunskog i deviznog računa za pomoć, ali su naposljetku bili prisiljeni to učiniti i prihvatiti pomoć onih koji to žele iskrena srca učiniti.

Udruga Svekar Voda koja djeluje u selu Miši zajedno s portalom  sela selomisi.com   je pokrenula akciju prikupljana pomoći za Jozino liječenje u prosincu 2015. godine pod sloganom “Veliko srce za Jozu“.

Uključilo se i hrvatsko iseljeništvo.  Jozo je otišao u Krapinske toplice, počeo liječenje.

Ali, nakon destak dana  od početka humanitarne akcije, pojavio se još jedan hitan slučaj, također iz livanjskog kraja.

Mladoj majci Mateji Janković  bio je potreban novac za liječenje u Austriji. Počela je utrka s vremenom, spašavao se njen život, pa je  iseljeništvo prikupljalo u isto vrijeme novac za oboje, te je naposljetku gotovo sav prikupljeni  novac  otišao Matei. Njena je borba zahvaljujući dobrim ljudima na sreću, završila  uspjehom.

Manji iznos novca je otišao Jozi, a s njim je obitelj podmirila dosadašnje liječenje . Mladić je sretan jer se mlada majka uspjela izboriti za život, ali njegovi prijatelji žele da se i on vrati u život, da se vrati svom starom životu koliko god je to moguće.

Stoga je ponovno pokrenuta ova akcija  prikupljanja novčanih sredstava za nastavak Jozina  liječenja.  – Pozivamo sve one koji mogu pomoći novčano da to učine što prije da Jozo ima adekvatno liječenje koje može potrajati godinama. Kako bi stao na svoje noge Jozi će biti potreban malo duži proces liječenja,  ali i u ovom kratkom roku liječenja, rezultati su pozitivni i vidljivi – poručuju njegovi prijatelji.

Jozina mladost i budućnost ovisi o nama, o dobroti ljudi, dobroti njegovih sumještana iz sela Miši, iseljenika s Buškog Blata koji su nekada davno iz potrebe otišli za boljim životom u tuđi svijet.

Sada je vrijeme da bolji život omoguće nekom drugom, u ovom slučaju  mladiću kojemu treba njihova ruka.

Svi koji žele pomoći Jozi mogu to učiniti na kunski i devizni račun:

Zagrebačka banka – Jozo Klišanin

Kunski žiro račun
HR4223600003239738892 (BIC:ZABAHR2X)

Devizni žiro račun
HR7923600003239738905 (BIC:ZABAHR2X)

 

Račun za uplate iz BiH u konvertibilnim markama
45500483000 – Ivanka Klišanin Unicredit banka (Naznaka za Jozu)