PROSLAVLJEN SV. IVO PATRON ŽUPE PODHUM

U ponedjeljak, 24. lipnja proslavljen je zaštitnik župe Podhum, sv. Ivan Krstitelj. Proslavi patrona prethodila je trodnevna priprava koju je predvodio vlč. Marko Crnjak, župnik župe Glamoč i vlč Ivica Mršo prof. na teologiji u Sarajevu. Proslava patrona počela je Misom u 9 sati.

Središnju Svetu misu predslavio je vlč Ivica Mršo, koji je u prigodnoj propovijedi o životu sv. Ive i koliko ja koristim Božji poziv da svjedočim za Svjetlo kao što je Ivan svjedočio.

Vlč Ivica je naglasio kako sv. Ivan nije strepio pred vladarima i mogućnicima govoriti istinu, nego je i njih opominjao i pokušavao izvesti na pravi put, što ga je kasnije koštalo života.

Na večernjoj svetoj misi, koju je također predslavio vlč.Ivica, okupili su se brojni vjernici, osim velikog broja župljana, došli su i vjernici iz drugih susjednih župa te svih župa buškoblatskog kraja.

Pučku i večernju Svetu misu svojim sviranjem, pjevanjem i animirali i uzveličali su članovi župnog zbora na čelu s gđom. Ilirijom Popović.

Pred konac Mise vlč Ivica je blagoslovio djecu i roditelje koji su prisustvovali svetoj misi. Zatim je župnik fra Kazimir zahvalio svima Zahvalio je i vlč. Ivici duhovnoj okrijepi.