SVEČANO PROSLAVLJENA CVJETINICA U ŽUPI PODHUM NA BUŠOM BLATU

Cvjetnica – Nedjelja Muke Gospodnje, kad se Crkva spominje Kristova ulaska u Jeruzalem i kojom započinje Veliki tjedan – svečano je proslavljena euharistijskim slavljem u župi Podhum.

Euharistijsko slavlje je predslavio župnik fra Kazimir Dolić uz koncelebraciju kapelana fra Ivana Pilića..

Na početku euharistijskog slavlja fra Kazimir je blagoslovio maslinove grančice koje su vjernici donijeli na blagoslov. Nakon navještaja evanđelja o Isusovu svečanom ulasku u Jeruzalem, uslijedila Muka Gospodina našega Isusa Krista po Luki, svečano je otpjevana, a ulogu pisca otpjevao je vjernik laik g. Nikola Babić iz Podgradine, ulogu Isusa pjevao je kapelan fra Ivan Pilić, a druge uloge otpjevali su članovi župnog zbora: Miroslav Propadalo, Milka Propadao, Mirko Puđa, Mirko Miće Ernović, Anđelko Pavić. Liturgijsko pjevanje predvodio je župni mješoviti zbor pod ravnanjem gđe. Ilirije Popović.

RASPORED MISNOG SLAVLJA KROZ VELIKI TJEDAN I USKRS U ŽUPI PODHUM

Veliki tjedan je vremensko razdoblje od Cvjetnice do Uskrsa. Dani u Velikom tjednu su vrijeme kršćanske ozbiljnosti, sabranosti i promišljanja o svetosti vremena i događanja u njemu. Uz neizostavnu svetu ispovijed pravi će se kršćanin pripremiti za blagdan Uskrsa značajnim obredima Svetoga Trodnevlja. Veliki tjedan počinje Cvjetnicom ili Nedjeljom Muke Gospodnje a završava Uskrsom.

VELIKI ČETVRTAK – Misa večere Gospodnje bit će u 17:00
Poslije sv. Mise bit će cjelonoćno klanjane pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Molitveno bdijenje se nastavlja i na Veliki Petak, tako odvojite slobodno vrijeme i provedite ga u šutnji, razmišljanju i molitvi pred Euhristijskim Isusom.

VELIKI PETAK – Obredi muke i klanjane križu bit će u 17:00, – Poslije obrada nastavit će se cjelonoćno bdijenje sve do obreda Uskrsnog bdijenja na Veliku subotu.

VELIKA SUBOTA
Mogućnost za ispovjed u 8,00 ujutro za sve one koji dolaze svojim kućama za Uskrs.
Blagoslov jela na Veliku subotu bit će u 9 i 11 sati
Obredi Uskrsnog bdijenja i sv. Misa bit će 20:00

USKRS – svete Mise u 9:00 i 11:00

USKRSNI PONEDJELJAK – Mise u 9:00 i 11:00 sati

FOTO ALBUM – Proslava Cvjetnice u župi Podhum

Izvor: www.zupapodhumlivno.com