SVEČANO PROSLAVLJENA CVJETNICA U ŽUPI PODHUM 2022.

Na Cvjetni petak, 08. travnja 2022. godine  održana je duhovna priprava za Veliko sveto trodnevlje i Uskrs u župi Podhum na Buškom blatu kod Livna. Duhovnu pripravu predvodio je fra Petar Ljubičić župni vikar u župi Vitina. Tog dana u župi je upriličen put križa s meditacijama fra Petra Ljubičića. Na kraju pobožnosti Križnog puta fra Petar je pred križem molio za zdravlje duše i tijela.

Svetu Misu pedslavio je sa župnikom fra Juricom Periša, a u propovijedi je ohrabrio okupljene da pristupaju sakramentima koje nam crkva pruža i tako učvršćujući svoju vjeru kročimo snažno putem Kristovim. Svoju propovijed potkrijepio je raznim primjerima iz života običnog čovjeka koje prikuplja i objavljuje u svojim knjigama.

Posebno svečano u župi Podhum bilo je na Cvjetnu nedjelju. 
Nedjelje muke Gospodnje i Svjetski dan mladeži svečano su proslavljeni, 10. travnja 2022. u župnoj crkvi u Podhumu

Na početku Mise župnik fra Jurica Periša blagoslovio je maslinove i jeline grančice.  Ove godine zbog snijega izosta je svečana procesija, ali to nije omelo brojne župljane da dođu na Svetu Misu.

Župni zbor je svečano otpjevao Muku po Luki. Uloge u muci pjevali su solo domaći vjernici i članovi župnog zbora: Nikola Babić, Marko Omazić, Miroslav Propadalo, Mirko Eranović Miće, Anđelko Pavić, Draško Ćurić, Milka Propadalo i Mirko Puđa.

Župnik fra Jurica Periša u propovjedi je govorio važnosti Isusova ulaska u Jeruzalem.

Liturgijsko pjevanje predvodio je mješoviti župni zbor na čelu s orguljašem Mirkom Puđom

Tako je župa Podhum započela s proslavom Velikoga tjedna. Naime, cijela korizma bila je u znaku molitve, pokore i brojnih ispovjedi. „ Svaki korizmeni četvrtak nakon večernje svete mise smo imali višesatno klanjanje pred Presvetim, a svaki petak smo molili Križni put uz prigodne korizmene kateheze.

Svo ovo vrijeme župna crkva bila je dobro posjećena, a posebno dupkom popunjena bila je na Cvjetnicu. 

Foto: https://photos.app.goo.gl/1UG4uwNCrChQFsCW7