TKO SJEČE KAMEŠNICU

Svjedoci smo dužeg vremena tijekom kojega neke grupe devastiraju Kamešnicu sječom bukava. U javnosti je objavljeno da se rade vjetrenjače kao izgovor da sječu šumu, čime se pune nečiji džepovi, od čega lokalna sela nemaju nikakve koristi.

Ovo će uništiti cijelu Kamešnicu. Južni dio Kamešnice u Hrvatskoj je zakonom zaštićen, dok se u nas uništava bez ikakve odgovornosti.

Zašto se događa ova devastacija?

Zašto šute lokalni političari koji brane ovo uništavanje prirode? Zašto šute predstavnici nefunkcionalne Mjesne zajednice Podhum? Gdje su lokalne političke glavonje da dođu pred stanovništvo i objasne ovakvo ponašanje? Zašto Šumarija može raditi sa našom šumom što poželi? Zašto šute predstavnici u Županiji i Gradskom vijeću iz Podhuma, Podgradine, Vržerala, Golinjeva, Miša i Bilog polja? Gdje su planinarska društva, lovačke udruge…?Izgleda svi u zimskom snu.Očito je u pitanju šutnja i stvaranje štete prema prirodi. Mi ako usječemo jedan metar drva možemo dobiti zatvora do godinu dana. Pojedinci sječu po danu nekoliko šticara naših drva i, naravno, njih se nagrađuje za takvo ponašanje uz podršku lokalnih izdajnika. Pametnome dosta.

Poslao kako navodi: Zabrinuti mještanin sela Podhuma

Napomena: U prilogu slike. Molim Vas objavite ovo smo dužni prema svim ljudima koji vole ovu prirodu i žele ostati živjeti u Livnu.