ZAHVALA ČASNIM SESTRAMA ZA 56 GODINA DJELOVANJA U ŽUPI PODHUM

Odlukom Provincijalne uprave školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije, časne sestre koje su živjele i djelovale u župi Svetog Ivana Krstitelja u Podhumu punih 56 godina, ovih dana su povučene iz naše župe na službe u drugim mjestima. Naša župa nastavlja svoj vjernički hod bez dragih nam sestara franjevki.

Osjećamo duboku potrebu zahvaliti svim sestrama koje su kroz više od 5 desetljeća pastoralno djelovale i služile u župi Podhum. Dugujemo im zahvalnost za neizbrisivi trag kojeg su ostavile u našim dušama kroz svoje predanje Bogu i ljudima. Njihova žrtva znana je samo Gospodinu. Hvala sestrama što su izgrađivale vjeru u tolikim generacijama naše djece, mladih, kao i cijele župne zajednice. Posebnu osjetljivost sestre su imale za malene koje su okupljale oko crkve i katehezirale, te za potrebite, osamljene, bolesne, ožalošćene, …

Sestre su u župu Sv. Ivana Krstitelja u Podhum došle davne 1966. godine na poziv tadašnjeg župnika fra Miroslava Vrgoča. Posljednja sestra koja je pastoralno djelovala u našoj župi je s. Sara Miloloža, kojoj dugujemo iskrenu zahvalnost za požrtvovnost, brigu, ljubav i nesebično služenje. Želimo joj Božji blagoslov u župi Rođenja BDM u Ljubunčiću na koju je premještena.

Naša župa je uz nekoliko svećeničkih i redovničkih zvanja iznjedrila 7 sestara franjevki. Nastavit ćemo moliti za naše sestre. Neka nam Gospodar žetve podari dovoljan broj novih i svetih duhovnih zvanja.

.

FOTO ALBUM SA PROSLAVE 50 GODINA SLUŽENJA ČASNIH SESTARA U NAŠOJ ŽUPI

Izvor: Selo Miši