KLIŠANI I QUEEN POBIJEDNICI MN TURNIRA U MIŠIMA

Pobjednici tradicionalnog malonogometnog turnira Svekar voda u Mišima na Buškom blatu, na kojem nastupa veliki broj hrvatskih iseljenika iz Njemačke, Švicarske i Austrije, je momčad Klišana.

Pobjednička momčad Klišana, koja dolazi iz istoimenog zaseoka prezimena Klišani u srednjim Mišima, su u finalnoj utakmici nakon neriješenog rezultata 2:2 pobjedila je na penale momčad Pavlinovića Hajduk sa 3:2. Pehar za pobjedničku momčad primio je Blaž Klišanin Bau.

Golove za Klišane su postigli Mirko i Dalibor Klišanina, a za Pavlinoviće Benjamin i Miro Pavlinović. Kod izvođenja penala, golove za Klišane su postigli Ante, Dalibor i Mirko a za Pavlinović Mario. Pere Klišanin Peka je obranio odlučujući penal koji je donio pobjednički pehar momčadi Klišana.

Pehar za fair play momčad pripao je momčadi Puđa a taj pehar je preuzeo Mate Puđa Miškov.

Ovogodišnji turnir “Svekar voda” u Mišima imao je humanitani karakter. Sav prihod i od tog turnira namjenjen je liječenju stradalog mladića Joze Klišanin.

Županijski turnir pripao momčadi Queena iz Vržerala

Osim turnira miških prezimena igrao se i županijski turnir Herceg-bosanske županije koji je također bio humanitaran i prihod je namjenjen liječenju Joze Klišanina. U finalnoj utakmici tog paralelnog turnira sa turnirom miških prezimena u Mišim, momčad Caffe bar Queen iz Vržerala pobijedio je momčad Borca iz Drvara rezultatom 3:2. Najbolji strijelac tog turnira bio je Luka Pervan iz pobjedničke momčadi Queena, za najboljeg igrača proglašen je Jovan Malinovic iz Borac a za najboljeg vratara Mateo Miocević.

Za završni dan turnira, organizatori iz Udruge Svekar voda priredili su besplatan vojnički grah za sve posjetitelje turnira. U zabavnom dijelu večeri na otvorenom, nastupa pjevač Toni Pavić i Jandre Babić.

Ranije smo izvještavali:

U paralelnom županijskom turniru, momčad sastavljena od igrača sela Miši izgubila je na penela od momčadi Queen. U regularnom dijelu utakmica je završila rezultatom 6:6.

Dan ranije, postignuti su ovi rezultati: Caffe bar Martini – Caffe bar Queen 4:5, FK Borac Drvar – Kamešnica 3:2, P.P. Livno – Veterani Kamešnice 0:3, Antienergy – Miši 4:6. Rezultati preostale 2 utakmice turnira prezimena sela Miši: Pavlinovići Hajduk – Kuliši 4:3 i Puđe – Pavlinovići 2:1.

U polufinalu u petak 12.8.2016 u sklopu Humanitarnog dijela turnira sastaju se‎: 17:00 Caffe bar Queen – Miši i 18:00 FK Borac Drvar – Veterani Kamešnice.

U polufinalu turnira prezimena i zaseoka sela Miši igraju: u 19:00 Klišani – G.D.Milolože i u 20:00 Puđe – Pavlinovići Hajduk

Ranije smo pisali:

U drugom kolu turnira, momčadi Antienergy, Konjice i Borca iz Drvara bile su uspješnije od Specijalne policije, Caffe bara Queen i Caffe bara keba. Pojačani vratarom Kamešnice, najveću pobjedu postigli su Drvarčani rezultatom 6.1.

Na paralelnom tturniru miških prezimena, momčad G i .D.Milolože pobjedile su Svekar vodu sa 7:2. Ostali rezultati: Klišani – Pavlinovići 13:3, Batinića Brdo – Puđe 1:10 i Pavlinovići Hajduk – G.D.Milolože 1:3

Od dan ranije:

Ljepoticu dana odigrali su veterani Kamešnice i Seljaka. Uvjerljivu pobjedu od 5:0 u toj utakmici odnijeli su veterani Kamešnice. I prva postava Kamešnice odnijela je pobjedu od 7:2 u utakmice protiv Medicinara iz Livna. Najveće iznenađenje prvog dana izlučnog turnira je ispadanje favorizirane momčadi Snack bara Pjer iz Podhuma, koja je bila pojačana veteranima Croatie Berlin, od kojih je bila bolja momčad Caffe bara Martini.

Na paralelnom turniru miških zaselaka, Gornje i Donje Milolože su bile uspješnije od momčadi Kuliša. Bila je to druga pobjeda G.i D. Miloloža koji sa Puđama i Pavlinovićima Hajduk imaju ubilježene po dvije pobjede na turniru. Zbog svadbenih zauzetosti ili povratka u Njemačku i Austriju, momčadi Batinića i Naserove Gimnazije nisu igrali svoje utakmice, zbog čega su Puđe i Pavlinovići Hajduk odigrali revijalnu utakmicu.

Od ranije smo o turniru u Mišima pisali:

Veliki broj iseljenih Mišana stigao je i ove godine na tradicionalni malonogometni turnir koji se pod nazivom “Svekar voda” započeo igrati na igralištu Pod Livadicama u selu Miši na Buškom Blatu. Okupljanje je započelo u subotu sv. misom na otvorenom kod kipa sv. Ive na izvoru Svekar vode. Misno slavlje predvodio je novi kapelan u župi Podhum fra Ivan Pilić, koji je nedavno u najveću buškoblatsku župu stigao iz Uskoplja.

Na turniru nastupa 10 momčadi, koje igraju pod imenima svojih zaseoka. Budući zaseoci uglavnom nose imena pod prezimenima tog, prostorno najvećeg, Buškoblatskog sela, turnir je poznat i kao turnir miških prezimena.

Uz taj turnir, ove godine po prvi put paralelno se s njim, pod izvorom Svekar vode, igra i humanitarni malonogometni turnir za Jozu Klišanina, mladića koji teško stradao u prometnoj nesreći. Za taj turnir, koji je počeo u ponedjeljak popodne, prijavljeno je 15 momčadi iz raznih dijelova Herceg-bosanske županije.

Sav prihod od oba ovogodišnja turnira u Mišima organizatori su namijenili svom sumještaninu Jozi Klišaninu, koji se trenutačno nalazi na liječenju u Poliklinici Glavić u Dubrovniku.

Fenix/Dalibor Klišanin

FOTO ALBUM