MIŠANI SE OKUPILI SA SVIH STRANA SVIJETA I PRIKUPLJALI NOVAC ZA JOZINO LIJEČENJE

I ove je godine održan tradicionalni turnir Svekar voda u Mišima na Buškom blatu, i ovaj put je imao humanitaran karakter. Predstavnici organizatora su prikupljali novac od jednotjednog malonogometnog turnira i okupljanja Mišana sa svih strana svijeta koji svake godine organizira Ekološka udruga Svekar voda iz Miša.

Prikupili su 11.857 KM (oko 6.000 eura). Novac su predali obitelji u prometnoj nesreći nesretno stradalog mladića Joze Klišanina.

Prikupljeni novac pokrit će dio troškova liječenja 24. godišnjeg Joze Klišanina koji se liječi u dubrovačkoj Klinici Glavić na specijalnim aparatima privremeno dobivenim iz Švicarske.

– Većinu novca prikupili smo od prodaje jela i pića na jednotjednom turniru. U tom iznosu je i donacija Mljekare Puđa iz našag sela u iznosu od 1.000 KM, rekao je Ivan Miloloža, predsjednik Udruge Svekar voda.

Svih 15 volontera ekološke udruga, zajedno sa članovim uprave Svekar voda koju uz njega još čine Mate Miloloža, Blaž Klišanin, Perica Kuliš i Stipe Puđa, je radilo sve dane besplatno tijekom sedmodnevnog okupljanja i malonogometnog turnira, koji se održavao na igralištu Livadice ispod čuvenog izvora Svekar vode.

Zanimljivo je također napomenuti kako su se sva poduzeća i pojedinci, koji su radili na uređenju igrališta, rasvjete,postavljanja šatora, iznajmljivanja stolova, od Marić Elektre, Elektro Livna, Joze Krole i Stipe Doloća, odrekli svoje zarade kako bi se prikupio što veći iznos za nastradalog Jozu Klišanina.

Nako što je ostao paraliziran u prometnoj nesreći prošle godine, Jozo ponovno pokušava prohodati, a klinika u Dubrovniku mu je najveća nada.

Fenux/SP