MIŠKE NEVISTE UZGOJILE LJUBAVNE KRUMPIRE

Krumpir je danas pored kruha najvažnija namirnica za ljudsku ishranu. Ima ga nekoliko vrsta, a prinosi su različiti zavisi o vrsti biljke, tla, gnjojidne i količini vlage.

Krumpira ima raznih veličina i oblika ali posebno su zanimljivi ovi nove vrste tkz. “Ljubavni krumpiri” kojeg su ove godine posadile i uzgojile vrijedne domaćice u Mišima. Naime radi se o takozvanim ljubavnim krumiprima u obliku srca, namijenjeno isključivo mladima odnosno mladim bračim parovima.

Ovaj krumpir ima poseban okus zato je potrebno provesti dobro skladištenje. Zanimljivo je u svemu tome i to, što je jedna Miška nevista udajom sa sobom u dotu donijela sjemenske ljubavne krumpire.

Krumpiri su se prvi put pojavili na imanju Kuliša, a već iduće godine sjeme je bilo toliko traženo da su i Puđine neviste zasadile tu vrstu ljubavnog krumpira.

Ovo je idealno vrijeme vađenje krumpira, stoga po društvenim mrežma možemo vidjeti kako Miške neviste izlažu slike svojih ljubanih krumpira i nude smjenske krumpire novim mladama – nevistma.

Cijena sjmenskog ljubavnog krumpira sada je izrazito velika, ali kada krumpir izvade iz zemlje Miložića i Pavlnovića neviste, nadamo se da će cijena tog skupocijenog krupira znatno spasti.