PROSLAVA CVJETNICE 2016.

 

 

Cvjetnica – Nedjelja Muke Gospodnje, kad se Crkva spominje Kristova ulaska u Jeruzalem i kojom započinje Veliki tjedan – svečano je proslavljena euharistijskim slavljem u župi Podhum.
Euharistijsko slavlje je predslavio don Ante Vidović, svećenik Banjolučke biskupije, trenutno na studiju Kanonskog prava u Rimu, u zajedništvu sa župnikom fra Kazimirom Dolićem i kapelanom fra Davorom Petrovićem.
Na početku euharistijskog slavlja don Vidović je blagoslovio maslinove grančice koje su vjernici donijeli na blagoslov. Nakon navještaja evanđelja o Isusovu svečanom ulasku u Jeruzalem, uslijedio je ophod oko župne Crkve.
Muka Gospodina našega Isusa Krista po Luki, svečano je otpjevana, a ulogu pisca otpjevao je vjernik laik g. Nikola Babić iz Podgradine.
U prigodnoj propovijedi don Vidovic je govorio o Božjem milosrđu, te je ohrabrio vjernike da se uzdaju u Božje milosrđe.

Liturgijsko pjevanje predvodio je župni mješoviti zbor pod ravnanjem gđe. Ilirije Popović.

 

FOTO ALBUM – Proslava Cvjetnice u župi Podhum

 

 

Raspored Misnog slavlja kroz Veliki tjedan u župi Podhum

Veliki tjedan je vremensko razdoblje od Cvjetnice do Uskrsa. Dani u Velikom tjednu su vrijeme kršćanske ozbiljnosti, sabranosti i promišljanja o svetosti vremena i događanja u njemu. Uz neizostavnu svetu ispovijed pravi će se kršćanin pripremiti za blagdan Uskrsa značajnim obredima Svetoga Trodnevlja. Veliki tjedan počinje Cvjetnicom ili Nedjeljom Muke Gospodnje a završava Uskrsom.
VELIKI ČETVRTAK – Misa večere Gospodnje bit će u 17:00
Poslije sv. Mise bit će cjelonoćno klanjane pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Molitveno bdijenje se nastavlja i na Veliki Petak, tako odvojite slobodno vrijeme i provedite ga u šutnji, razmišljanju i molitvi pred Isusom.

VELIKI PETAK – Obredi muke i klanjane križu bit će u 17:00,

Poslije obrada bit će bdijenje uz Isusov grob.

 

Blagoslov jela na Veliku subotu bit će u 9, i 11 sati
VELIKA SUBOTA – Obredi Uskrsnog bdijenja i sv. Misa bit će 19:00

USKRS – svete Mise u 9:00 i 11:00