PRVA PRIČEST 2016.

U nedjelju, 05. lipnja pod pučkom misom u 11 sati u župi sv. Ivana Krstitelja u Podhumu, petnaestero djece četvrtog razreda osnovne škole, pristupilo je po prvi puta sakramentu sv. Pričesti ili Euharistije.

 

Svečano u procesiji zajedno sa ministrantima i župnikom, prvopričesnici su krenuli u crkvu. Puna crkva vjernika pratila ih je svojim pogledima dok su prolazili crkvom do svojih klupa. Paleći svijeću na plamenu Uskrsne svijeće, obnovili su svoja krsna obećanja da će biti Kristovi učenici i slijediti njegov put.

 

Za vrijeme misnoga slavlja prvopričesnici su uz pomoć č.sestre Sare Miloloža sudjelovali u pjevanju, prinosu darova, kao i u recitacijama. Sv. misu je predvodio kapelan fra Davor Petrović.

 

Prvopričesnici su se kroz cijelu školsku godinu, a posebno kroz mjesec svibanj pripremili za ovaj svečani događaj pod budnim okom sestre Sare. Misno slavlje svojim je skladnim pjevanjem uveličao je župni zbor pod ravnanjem orgulašice Ilirije Popović.

 

Poslije sv. mise setra Sara je prvopričesnicima uručiola poklone za prvu pričest, a poslije fotografiranja, prvopričesnici su pošli sa svojim roditeljima svojim kućama da nastave sa slavlje sa svojim obiteljima, rodbinom i prijateljima.

 

 

FOTO ALBUM