PRVA PRIČEST 2015.

prvopricesnici 2015- 2U nedjelju, 31. svibnja pod pučkom misom u 11 sati u župi sv. Ivana Krstitelja u Podhumu, osamnaestero djece četvrtog razreda osnovne škole, pristupilo je po prvi puta sakramentu sv. Pričesti ili Euharistije.

 
Svečano u procesiji zajedno sa ministrantima i župnikom, prvopričesnici su krenuli u crkvu. Puna crkva vjernika pratila ih je svojim pogledima dok su prolazili crkvom. Paleći svijeću na plamenu Uskrsne svijeće, obnovili su svoja krsna obećanja da će biti Kristovi učenici i slijediti njegov put.

Za vrijeme misnoga slavlja prvopričesnici su uz pomoć č.sestre Gizele Dolić sudjelovali u pjevanju, prinosu darova, kao i u recitacijama. Sv. misu je predvodio župnik, fra Kazimir Dolić. Prvopričesnici su se kroz cijelu školsku godinu, a posebno kroz mjesec svibanj pripremili za ovaj svečani događaj pod budnim okom sestre Gizele. Misno slavlje za orguljama uveličala je Ivana Grabovac.

Poslije sv. mise župnik je prvopričesnicima uručio poklone za prvu pričest a poslije fotografiranja, prvopričesnici su pošli sa svojim roditeljima svojim kućama da nastave sa slavljem sa svojim uzvanicima.

 

USKORO FOTO GALERIJA

 

prvopricesnici 2015- 2