PROSLAVLJENA PRVA PRIČEST U ŽUPI

 

U nedjelju, 04. lipnja na svetkovinu Duhova, pod pučkom misom u 11 sati u župi sv. Ivana Krstitelja u Podhumu, osmero djece četvrtog razreda osnovne škole, pristupilo je po prvi puta sakramentu sv. Pričesti ili Euharistije.

Svečano u procesiji zajedno sa ministrantima i svećenikom, prvopričesnici su krenuli u crkvu. Puna crkva vjernika pratila ih je svojim pogledima dok su prolazili crkvom. Paleći svijeću na plamenu Uskrsne svijeće, obnovili su svoja krsna obećanja da će biti Kristovi učenici i slijediti njegov put.

Za vrijeme misnoga slavlja prvopričesnici su uz pomoć sestre Sare Miloloža sudjelovali u pjevanju, čitanju, kao i u recitacijama. Sv. misu je predvodio kapelan, fra Ivan Pilić.

Prvopričesnici su se kroz cijelu školsku godinu, a posebno kroz mjesec svibanj pripremili za ovaj svečani događaj pod budnim okom sestre Sare. Misno slavlje za orguljama uveličala je Ilirija Popović.

Poslije sv. mise sestra je prvopričesnicima uručila poklone za prvu pričest, a poslije fotografiranja, prvopričesnici su pošli sa svojim roditeljima svojim kućama da nastave sa slavljem sa svojim obiteljima, rodbinom i prijateljima. 

FOTO ALBUM