SLAVLJENA SV. MISA NA SVEKAR VODI – Klišani pobjednici tradicionalnog turnira “Svekar voda”

Klišani pobjednici tradicionalnog turnira prezimena sela Miši prenosi fenix-magazin.de

1.0..Svekar voda 2018 (26)Svetom misom na izvoru Svekar vode, koju je predvodio kapelan fra Ivan Pilić, te završnicom malonogometnih turnira prezimena sela Miši i župskog turnira, u subotu je završeno tradicionalno, 9. po redu, okupljanja iseljenih Mišana i njihovih prijatelja u tom prostorno najvećem selu u dolini Buškog blata.

  Sveta misa na izvoru Svekar vode / Foto: fenix Magazin - Zdravko Klisanin  1.0Svekar voda 2018 (27)

Uz tradicionalno najveći broj Mišana koji su odselili u Zagreb, Split, Osijek,… te gradove Njemačke, Austrije i Švicarske, na ovogodišnji turnir, koji se uvijek igra u prvom tjednu mjeseca kolovoza, stigli su i Mišani koji su novi život započeli u dalekoj Americi, Kanadi i Australiji.

Pobjednik jednotjednog malonogometnog turnira miških prezimena, čija svrha nije samo nogometno natjecanje već svojevrsno okupljanje domaćih i iseljenih Mišana, je momčad Klišana koja je u finalu pobijedila momčad Svekar vode rezultatom 5:2.

Klišani pobjednici turnira prezimena

Na turniru prezimena, kojeg je dnevno pratilo oko tisuću ljudi,nastupilo je osam momčadi. Po dvije momčadi imala su prezimena Pavlinović (Pavlinovići i Pavlinovići-Hajduk) i Miloloža (Gornje i Donje Milolože te Milolože-Prave) dok su Puđe, Kuliši i Klišanini imali po jednu momčad. Osmu momčad na turniru činili su igrači Svekar vode za koju su igrali Bilići, Pavlinovići i Živko.

Paralelno sa turnirom miških prezimena igran je župski turnir župe Podhum, kojoj pripada i buškoblatsko selo Miši, koje je prije dolaska Turaka bilo prvo središte prostrane Livanjske župe.

Queen pobjednik župskog turnira

Pobjednik župskog turnira je momčad Queen, koja je u finalu pobijedila momčad Farme Podhum rezultatom 4:2. I na tom turniru nastupilo je osam momčadi. Po dvije momčadi imali su domaćini iz Miša (Bistro Luciano i Svekar voda), zatim Podhum (Salon Rusticana i Farma Podhum) te Vržerale (Caffe Martini i Queen), dok su dvije momčadi imali gosti iz Sturbe (Elpro i Ostve).

Sav prihod od ovogodišnjeg okupljanja i turnira namijenjen je za potrebe Ekološka udruga Svekar voda, koja za iduću godinu priprema svečanost za jubilarno 10. po redu okupljanje iseljenjih Mišana i njihovih prijatelja ispod poznatog izvora Svekar vode.

3. Svekar voda 2018 (1)  2. Svekar voda 2018 (41)  1.Svekar voda 2018 (43)  4.Svekar voda 2018 (6)  8. Svekar voda 2018 (25)        9. Svekar voda 2018 (24)  7. Svekar voda 2018 (8)   5.Svekar voda 2018 (23)   8. Svekar voda 2018 (13)

Fenix-magazin/SIM/ Zdravko Klišanin

KLIKNITE NA FOTO ALBUM MN TURNIR SVEKAR VODA 2018.

Foto: Ivana Puđa

Objavljuje Selo MišiPonedjeljak, 6. kolovoza 2018.