Svečano proslavljena Cvjetnica u župi Podhum

C

Cvjetnica – Nedjelja Muke Gospodnje, kad se Crkva spominje Kristova ulaska u Jeruzalem i kojom započinje Veliki tjedan – svečano je proslavljena euharistijskim slavljem u župi Podhum.

Euharistijsko slavlje je predslavio kapelan fra Ivan Pilić.

Na početku euharistijskog slavlja fra Ivan je blagoslovio maslinove grančice koje su vjernici donijeli na blagoslov. Nakon navještaja evanđelja o Isusovu svečanom ulasku u Jeruzalem, uslijedila Muka Gospodina našega Isusa Krista po Marku, svečano je otpjevana, a ulogu pisca otpjevao je vjernik laik g. Nikola Babić iz Podgradine.

Liturgijsko pjevanje predvodio je župni mješoviti zbor pod ravnanjem gđe. Ilirije Popović.

 

RASPORED MISNOG SLAVLJA KROZ VELIKI TJEDAN I USKRS U ŽUPI PODHUM

Veliki tjedan je vremensko razdoblje od Cvjetnice do Uskrsa. Dani u Velikom tjednu su vrijeme kršćanske ozbiljnosti, sabranosti i promišljanja o svetosti vremena i događanja u njemu. Uz neizostavnu svetu ispovijed pravi će se kršćanin pripremiti za blagdan Uskrsa značajnim obredima Svetoga Trodnevlja. Veliki tjedan počinje Cvjetnicom ili Nedjeljom Muke Gospodnje a završava Uskrsom.

VELIKI ČETVRTAK – Misa večere Gospodnje bit će u 17:00
Poslije sv. Mise bit će cjelonoćno klanjane pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Molitveno bdijenje se nastavlja i na Veliki Petak, tako odvojite slobodno vrijeme i provedite ga u šutnji, razmišljanju i molitvi pred Euhristijskim Isusom.

VELIKI PETAK – Obredi muke i klanjane križu bit će u 17:00, – Poslije obrada nastavit će se cjelonoćno bdijenje sve do obreda Uskrsnog bdijenja na Veliku subotu.

VELIKA SUBOTA  
Mogućnost za ispovjed u 8,00 ujutro za sve one koji dolaze svojim kućama za Uskrs.
Blagoslov jela na Veliku subotu bit će u 9 i 11 sati

Obredi Uskrsnog bdijenja i sv. Misa bit će 20:00

USKRS – svete Mise u 9:00 i 11:00

 

FOTO ALBUM – Proslava Cvjetnice u župi Podhum