Udruga „Naša strana Podhum“ protiv koncesija ispod Tušnice bez suglasnosti mještana

.

Nakon održane javne rasprave u općini Livno o dodjeli zemljišta iznad Miša i Golinjeva pod koncesiju gospodarskom društvu “CONTINENTAL ADVENTURE” Udruga “Naša strana Podhum” koja djeluje u selu Podhum, poslala podršku mještanima Miša i Golinjeva u borbi protiv dodjele koncesije.

Dragi mještani,

Želimo vas obavijestiti o važnoj temi koja se tiče naših sela i našeg zajedničkog života. Naime, velike firme izrazile su interes za zakup koncesijskog prostora iznad sela Miši i Golinjevo, što bi rezultiralo izgradnjom infrastrukture i drugih sadržaja koja bi značajno utjecala na naše okruženje i našu svakodnevicu.

Održana javna rasprava u općini pokazala je da je većina stanovnika naših sela oštro protiv ovog projekta bez dogovora sa svim mještanima. Naš glas je jasan – ne želimo da se naša sela pretvore u područja gdje će velike kompanije imati prioritet nad potrebama i mišljenjima lokalnog stanovništva. Smatramo da se mora postići dogovor sa mještanima kako bi se navedeni problem riješio na dobrobit svih ljudi. Naš prijedlog bi bio raspisivanje referenduma u selima naše Mjesne zajednice pa neka mještani odluče što žele. Također, smatramo da mještani pripadnih sela trebaju imati pravo prvokupa.

Ovom prilikom želimo izraziti našu podršku mještanima naših sela i pridružiti se njihovoj borbi za zaštitu našeg okoliša, naše privatnosti i našeg mira. Smatramo da je važno da se naš glas čuje i da se poštuju naša prava kao zajednice koja ovdje živi i koja brine o svom okolišu.

Pozivamo sve mještane da se udruže u ovoj borbi za zaštitu naših sela od neželjenih promjena koje bi mogle ugroziti naš način života i našu budućnost. Neka naš zajednički glas bude snažan i neka se čuje daleko i široko.

Hvala vam što podržavate ovu važnu inicijativu i što se brinete o našim selima i našoj zajednici.

S poštovanjem,
Naša strana Podhum