VUKOVI PODAVILI ČELAROVE KOZE

KOZA 20Danas su vukovi šokirali obitelj Čelar a i stanovnike obližnjih sela . Mladen je ostao zatečen prizorom koji je vidio, još obližnja mjesta gdje je danas gonio koze na ispašu odišu svježom kozjom krvi.

Danas poslije podne Mladen je čuvao koze nedaleko od kuće na predjelu Plča/Tribanj, psi koji ga svaki dan prate raširili su se uokolo stada, odjednom je počelo komešanje koza i koze su krenule panično da bježe, no bilo je prekasno. „Prebrojao sam pet udavljenih koza i jedno jare“ kazao je Mladen.

„Mene je nazvao jedan policajac iz Podhuma i rekao mi Mladene vidio sam vuka kako prelazi cestu i odlazi u grmlje. Ja sam pomislio, ma vidio sam puno puta vukove koji ovuda hodaju ali nisam očekivao da će mi udaviti koze“ kazao je Mladen. „Nikad im se do sad to nije desilo, strašan je prizor tih koza koje su vukovi udavili, posvuda krv i nered, na sve strane,jedna je koza još živa ali ne zna se hoće ce preživjeti i je li joj se krv zatrovala“ kazao je Mladen i nastavio dalje.

„Danas je subota i vikend je trebam prijaviti štetu lovačkom društvu i da dođu na uviđaj ali oni ne rade do ponedjeljka ni sam ne znam sta da radim, ovo nisu obične koze te su koze šarene njemačke plemenite koze i jedna naša koza košta 600 KM“ dodao je Mladen koji je šokiran današnjim događajem.

Mladen i njegova obitelj očekuje da će mu državne institucije pomoći u saniranju nastale štete.

FOTO ALBUM

vukovi

KOZA 20