PROSLAVLJENA PRVA PRIČEST U ŽUPI PODHUM 2012.

U nedjelju, 03.lipnja pod pučkom misom u 11 sati u župi sv. Ivana Krstitelja u Podhumu, 28-ero djece četvrtoga razreda devetogodišnje škole, pristupilo je po prvi puta sakramentu sv. Pričesti ili Euharistije.

 

Svečano u procesiji zajedno sa ministrantima, župnikom i kapelanom prvopričesnici su krenuli u crkvu. Puna crkva vjernika pratila ih je svojim pogledima dok su prolazili crkvom. Paleći svijeću na plamenu Uskrsne svijeće, obnovili su svoja krsna obećanja da će biti Kristovi učenici i slijediti njegov put.  Za vrijeme misnoga slavlja prvopričesnici  su uz pomoć č.sestre Gizele Dolić sudjelovali u pjevanju, prinosu darova, kao i u recitacijama. Sv. misu je predvodio župnik, fra Jure Papić u zajedništvu sa župnim vikarom fra Tomislavom Svetinovićem.

Prvopričesnici su se kroz cijelu školsku godinu, a posebno kroz ovaj mjesec pripremili za ovaj svečani događaj pod budnim okom sestre Gizele. Misno slavlje za orguljama uveličala je Ivana Grabovac i Petra Klišanin.
Najviše prvopričesnika bilo je iz sela Miši njih jedanestero, dok je  iz Podhuma bilo šestero, Golinjeva petero, Vržerale četvero i Podgradine dvoje djece.
Poslije sv. mise župnik je prvopričesnicima uručio poklone za prvu pričest a poslije fotografiranja, prvopričesnici su pošli sa svojim roditeljima svojim kućama da nastave sa slavljem sa svojim uzvanicima. FOTO ALBUM