TOMISLAV MILOLOŽA UBUKAO HABIT

U samostanu sv. Franje Asiškoga u Guča Gori primljena su u novicijat i obukla redovničko odijelo devetorica postulanata provincije Bosne Srebrene među kojima je i naš mještanin fra Tomislav Miloloža, sin Ivana i Luce.

Tijekom euharistijskog slavlja obrede primanja u redovnički stalež vodio je provincijal fra Lovro Gavran u koncelebraciji s drugim svećenicima.

 

Redovničko odjelo obukli su: fra Darko Trbara (Novi Travnik), fra Nikola Neimarević (Guča Gora), fra Vinćenc Kajtazi (Posušje), fra Josip Kapetanović (Banbrdo/Lepenica), fra Robert Rašo (Kiseljak), fra Franjo Baraban (Rumboci), fra Nikola Pejčin (Jajce), fra Tomislav Miloloža (župa Podhum) i fra Denis Jurić (Vitez).

U homiliji je provincijal Gavran istaknuo važnost suočavanja s poteškoćama dajući za primjer poslanju proroka Ezekiela. Također je naglasio Isusove riječi da je najteže biti prorok u svome kraju. Novacima je zaželio mir i ustrajnost te da uspješno završe godinu novicijata, koja je ujedno i godina kušnje.

Nakon euharistijskog slavlja druženje je nastavljeno zajedničkim blagovanjem slavljenika njihovih roditelja, rodbine i prijatelja u klaustru gučogorskog samostana

FOTO ALBUM