PRVA PRIČEST 2013.

1. prva priest u upi podhum 2013

U nedjelju, 02.lipnja pod pučkom misom u 11 sati u župi sv. Ivana Krstitelja u Podhumu, 20-ero djece četvrtog razreda devetogodišnje škole, pristupilo je po prvi puta sakramentu sv. Pričesti ili Euharistije.

Svečano u procesiji zajedno sa ministrantima, župnikom i kapelanom prvopričesnici su krenuli u crkvu. Puna crkva vjernika pratila ih je svojim pogledima dok su prolazili crkvom. Paleći svijeću na plamenu Uskrsne svijeće, obnovili su svoja krsna obećanja da će biti Kristovi učenici i slijediti njegov put.

Za vrijeme misnoga slavlja prvopričesnici  su uz pomoć č.sestre Gizele Dolić sudjelovali u pjevanju, prinosu darova, kao i u recitacijama. Sv. misu je predvodio župnik, fra Kazimir Dolić u zajedništvu sa župnim vikarom fra Tomislavom Svetinovićem. Prvopričesnici su se kroz cijelu školsku godinu, a posebno kroz  mjesec svibanj pripremili za ovaj svečani događaj pod budnim okom sestre Gizele. Misno slavlje za orguljama uveličala je Petra Klišanin.

Najviše prvopričesnika bilo je iz Miša njih sedmero, dok je  iz drugih 5 sela iz podhumske župe bilo njih 13-ero djece.
Poslije sv. mise župnik je prvopričesnicima uručio poklone za prvu pričest a poslije fotografiranja, prvopričesnici su pošli sa svojim roditeljima svojim kućama da nastave sa slavljem sa svojim uzvanicima.