PRVA PRIČEST 2014.

Prvopričesnici župe Pohum 2014U nedjelju, 01.lipnja pod pučkom misom u 11 sati u župi sv. Ivana Krstitelja u Podhumu, dvadeset i dvoje  djece četvrtog razreda devetogodišnje škole, pristupilo je po prvi puta sakramentu sv. Pričesti ili Euharistije.
Svečano u procesiji zajedno sa ministrantima i župnikom, prvopričesnici su krenuli u crkvu. Puna crkva vjernika pratila ih je svojim pogledima dok su prolazili crkvom. Paleći svijeću na plamenu Uskrsne svijeće, obnovili su svoja krsna obećanja da će biti Kristovi učenici i slijediti njegov put.
Za vrijeme misnoga slavlja prvopričesnici su uz pomoć č.sestre Gizele Dolić sudjelovali u pjevanju, prinosu darova, kao i u recitacijama. Sv. misu je predvodio župnik, fra Kazimir Dolić. Prvopričesnici su se kroz cijelu školsku godinu, a posebno kroz mjesec svibanj pripremili za ovaj svečani događaj pod budnim okom sestre Gizele. Misno slavlje za orguljama uveličala je Ivana Grabovac.

Poslije sv. mise župnik je prvopričesnicima uručio poklone za prvu pričest a poslije fotografiranja, prvopričesnici su pošli sa svojim roditeljima svojim kućama da nastave sa slavljem sa svojim uzvanicima.
Najviše prvopričesnika bilo je iz Miša njih 8, dok je iz drugih 5 sela iz podhumske župe bilo njih 14-ero dijece. (Miši 8, Golinevo 5, Podhum 5, Podgradina 3, te iz Vržerala 1 djete).

Najviše prvopričesnika bilo je iz Miša njih 8, dok je iz drugih 5 sela podhumske župe bilo njih 14-ero djece. (Miši 8, Golinevo 5, Podhum 5, Podgradina 3, te iz Vržerala 1 dijete).
Prvopričesnici iz župe Podhum su: MIŠI: Antonija Klišanin, Niko Klišanin, Anrea Miloloža, Mihaela Kuliš, Ivica Miloloža, Mate Miloloža, Stipe Šuća i Ružica Živko. GOLINJEVO: Petra Berić, Vinko Jakeljeić, Ružica Klišanin, Karlo Kuliš, Ivan Mihaljević. PODHUM: Ante Čeko, Branko Ćurić, Lucija Omazić, Slaven Pavić, Jakov Velić. PODGRADINA: Anđela Pavić, Lana Pavić, Slavko Velić. VRŽERALE: Franciska Miloloža.
FOTO ALBUM SELA MIŠI -